Palvelut

Tulevaisuuskoulun toiminta koostuu kolmesta osa-alueesta:

1. Lapsille ja nuorille tarkoitetuista tulevaisuusaiheisista oppitunneista, teemapäivistä ja leireistä, joita Tulevaisuuskoulu järjestää yhteistyössä koulujen, yhdistysten, järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa.
  2. Puheenvuorot, koulutukset ja työpajat, joissa perehdytään tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin mahdollisuuksiin etenkin kasvatuksen ja koulutuksen kontekstissa.
  3. Tulevaisuuskasvatuksen oppimateriaaleista- ja menetelmistä, joita kehitetään ja jaetaan avoimesti koulujen, oppilaitosten ja muiden toimijoiden käyttöön.

Tulevaisuuskoululta voit tilata esimerkiksi:

• Innostava tulevaisuusaiheinen puheenvuoro (30 min)
  • Asiantuntijaluento + toiminnallinen työpaja (2 h)
  • Koko päivän koulutus: asiantuntijaluento + kaksi toiminnallista työpajaa (6 h)
  • Teemapäivä kouluille (6 h)

Tulevaisuuskoulu räätälöi innostavat tulevaisuusaiheiset puheenvuorot erilaisiin tapahtumiin. Puhujana toimii näkökulmasta riippuen yksi tai useampi Tulevaisuuskoulun asiantuntijoista . Asiantuntijaluento puolestaan perehdyttää osallistujat tulevaisuusajattelun, ennakoinnin ja tulevaisuudentutkimuksen perusteisiin. Tulevaisuuskoulun järjestämissä työpajoissa hyödynnetään taiteellisen tutkimisen menetelmiä ja saadaan konkreettisia välineitä toteuttaa tulevaisuuskasvatusta osana omaa opetustyötä.

Koulutusten ja teemapäivien sisältö ja hinta määräytyvät tilaajan tarpeiden ja toiveiden perusteella.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja ideoidaan yhdessä enemmän!